Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Miljuš (SSP) traži da po hitnom postupku bude sazvana sednica Odbora za kulturu i informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 06. 2024.

Izvor: Beta

Miljuš (SSP) traži da po hitnom postupku bude sazvana sednica Odbora za kulturu i informisanje

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš zatražio je danas da predsednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Nevenu Đurić po hitnom postupku sazove sednicu tog tela koje, kako je naveo, "nije održano nijednom u 80 dana od konstituisanja".

"U 2023. godini prijavljena su 183 napada na novinare, objavljeno je 1.154 manipulativnih i lažnih vesti na naslovnim stranama šest režimskih tabloida kojima je država samo u jednoj godini dala 1,3 miliona evra za laži", naveo je Miljuš u saopštenju.

Dodao je i da je Srbija, za deceniju vlasti Srpske napredne stranke (SNS), pala po indeksu medijskih sloboda Reportera bez granica za 44 mesta i da su u Evropi gore od nje samo Albanija, Belorusija i Rusija.

"Ovo su činjenice, baš kao što je činjenica da ovu vlast to ne interesuje što dokazuje odsustvo efikasne reakcije institucija na napade na novinare kao što je u slučaju novinara Vuka Cvijića, ali i to što se skupštinski Odbor za informisanje nije sastao niti jednom za 80 dana od kada je konstituisan", naveo je on.

Miljuš, koji je član tog skupštinskog Odbora, pozvao je Đurićevu da sednica bude zakazana po hitnom postpuku, kao i da budu pozvana oba reprezentativna novinarska udruženja - Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi