Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar Ristić: Polarizacija u oblasti javnog informisanja može da se prevaziđe dijalogom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2024.

Izvor: Beta

Ministar Ristić: Polarizacija u oblasti javnog informisanja može da se prevaziđe dijalogom

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić ocenio je danas da je „polarizacija prisutna u oblasti javnog informisanja“ i dodao da je moguće taj problem prevazići pomoću dijaloga.

„Ta pojava globalnog karaktera, štetna po svojim karakteristikama iziskuje od svih nas da iskažemo iskrenu i istinsku posvećenost dijalogu kao osnovnom mehanizmu koji treba da vodi postepenom umanjenju društvenih polarizacija“, naveo je Ristić u intervjuu za list Politika.

Po njegovim rečima, poseban društveni izazov su napadi na novinare koji predstavljaju ne samo opasnost po ličnu bezbednost pojedinca već ometaju razvoj medijske sfere.

On je dodao da su ohrabrujući signali nedavne pravosnažne presude onima koji su organizovali i izvršili napade na novinare.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi