Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jelena Diković dobitnica Danasove nagrade „Nikola Burzan“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 06. 2024.

Autor: M.O/Danas Izvor: Danas

Jelena Diković dobitnica Danasove nagrade „Nikola Burzan“

Nagradu „Nikola Burzan“ za 2023/24 godinu dobila je Jelena Diković, urednica spoljnopolitičke rubike, objavio je "Danas".

Nagrada „Nikola Burzan“ dodeljuje se 9. juna povodom dana lista, članovima redakcije Danasa koji su se u prethodnoj godini istakli u obavljanju svog posla.

Žiri za nagradu „Nikola Burzan“ dnevnog lista Danas u sastavu Miloš Obradović (predsednik), Safeta Biševac i Jasmina Lukač (članovi) u konkurenciji nekoliko predloženih kolega, jednoglasno je odlučio da dodeli nagradu Jeleni Diković, urednici spoljnopolitičke rubrike.

Jelena u Danasu radi od 2006. godine, bavila se različitim temama, pisala za razne rubrike, bila je novinarka, sada je urednica, a na svakom radnom mestu i zadatku pokazivala je, piše "Danas", ozbiljnost, posvećenost i doslednost.

Pisala je, dodaje Danas, o temama koje se i danas u Srbiji radije izbegavaju, ratnim zločinima, žrtvama ratova devedesetih, položaju LGBT populacije, diskriminaciji, feminizmu, ali i izveštavala i pisala reportaže iz dalekih zemalja, intervjuisala različite sagovornike od majorke Helene, preko nekadašnjeg načelnika Generalštaba VS, porodica žrtava najstrašnijih ratnih zločina do „Dubioze kolektiva“ i brojnih ambasadora…

Spada u retke novinarke i novinare koji su godinama redovno izveštavali sa suđenja za ratne zločine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Zbog svojih izveštaja i tekstova bila je vređana, napadana, pretili su joj ili je upozoravali da pazi šta radi pojedini optuženi za ratne zločine, advokati, posmatrači u sudnici i oko nje.

Među njima je naravno i neizbežni Vojislav Šešelj, lider radikala, kako piše Danas, i politički otac aktuelnog predsednika Srbije, koji je „najavljivao“ da će je njegovi radikali „presvući u plavo“. A kome Šešelj preti sigurno vredi i zaslužuje „Burzana“, dodaje "Danas".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi