Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula Slavica Radulović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2024.

Autor: RTS/UNS Izvor: RTS/UNS

Preminula Slavica Radulović

Nakon kraće i teške bolesti u Kosovskoj Mitrovici je preminula Slavica Radulović, novinarka u penziji.

Slavica Radulović novinar u penziji, rođena je 11. februara 1955. godine u Breznici nadomak Vučitrna. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kosovskoj Mitrovici, akademiju u Kruševcu.

U Radio Prištini je počela da radi 1. marta 1981. godine i, kako je često volala da naglasi, samo 10 dana je radila u mirnodopskim uslovima. Delila je sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, beležila njihova stradanja, progon, propadanje privrednih preduzeća, ali i lepe trenutke kojih je, istine radi, bilo mnogo manje od onih teških i loših. 

Bila je jedna od 25 akreditovanih novinara iz celog sveta koji su pratili suđenje Azemu Vlasiju i izveštavala za tadašnje srpskohrvatsko jezičko područje. Od 2000-te godine, gotovo pune dve decenije, radila je kao honorarni dopisnik agencije „Beta“ iz Beograda. Za svoj rad i stalno prisustvo na terenu, odakle je slala brze i tačne vesti, više puta je nagrađivana. Tako je 2012. godine proglašena za novinara godine, a od Radio-televizije Srbije, gde je radila od sredine 1999. godine, dobila je priznanje za hrabro izveštavanje. Posebno joj je značilo priznanje koje je dobila od kolega iz Radio Kosovske Mitrovice, kao i od grada Kosovske Mitrovice.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi