Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Maja Sever o Dodikovom vređanju novinarke N1: Pozivam sve da razmisle malo o svojim pozicijama i o svojoj odgovornosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2024.

Izvor: TV Nova

Maja Sever o Dodikovom vređanju novinarke N1: Pozivam sve da razmisle malo o svojim pozicijama i o svojoj odgovornosti

Reporter TV Nova Željko Velković i voditeljka jutarnjeg programa "Probudi se" Nevena Madžarević osvrnuli su se na ono o čemu trenutno svi u regionu govore, a to je ono što je nedavno rekao Milorad Dodik voditeljki televizije N1.

Stigla je reakcije i Udruženja novinara Srbije (UNS). Oni su pozvali predsednika Republike Srpske da se izvini našoj koleginici iz Bosne i Hercegovine, jer smo svi čuli šta je rekao za nju za vreme Sajma privrede u Mostaru, kada je pored njega bio prisutan predsednik Srbije.

Dodik je tada uvredio novinarku N1 nazvavši je kravom. UNS je naveo da svako ima pravo da ne bude saglasan sa izveštavanjem novinara i medija ali da su uvrede novinarima nedopustive i da nosioci javnih funkcija i svi učesnici u javnoj sferi moraju da vode računa o kulturi govora.

Ovo jeste tema u Srbiji, a da li se o ovome priča i u Zagrebu, otkriva nam kolega Veljkovič koji u Hrvatskoj izveštava sa nedavno završenih parlamentarnih izbora.

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever reagovala ja na ovakve uvrede Milorada Dodika.

„Ona je predstavnike vlasti u Srbiji i Republici Srpkoj pozvala da razmisle malo o svojim pozicijama i o svojoj odgovornosti i šta zapravo rade svojim društvima i građanima koji žive u Srbiji, Bosni i Hercegovini i na koji način se zapravo odnose prema svojim građanima i građankama“, rekla je Sever.

Video izjavu Maje Sever pogledajte OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi