Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SEEMO traži od MUP-a Srbije: Proveriti sve činjenice i zaštititi novinara FoNeta od veoma čudnog pravnog slučaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 04. 2024.

Autor: Fonet Izvor: Cenzolovka

SEEMO traži od MUP-a Srbije: Proveriti sve činjenice i zaštititi novinara FoNeta od veoma čudnog pravnog slučaja

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da hitno ispita zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv reportera FoNeta Marka Dragoslavića, da proveri sve činjenice i zaštiti novinara od tog, kako se navodi, veoma čudnog pravnog slučaja.

Policijska stanica Novi Beograd podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Dragoslavića, kojem pripisuje da je „drskim i bezobzirnim ponašanjem“, prilikom protesta građana u bloku 63, prekršio Zakon o javnom redu i miru, iako je tada bio na radnom zadatku, izveštavao i agenciji poslao video snimke.

Policija ga tereti da je 17. februara oko 18:30 časova, u parku pored benzinske pumpe „Šel“, sa grupom maskiranih mlađih lica „šutirao i polomio metalnu ogradu gradilišta, koja je već stajala oborena, te je takvim svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i spokojstvo građana“.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka potpisao je zamenik komandira policijske stanice Novi Beograd 1, kapetan Vladimir Kočiš, na osnovu kojeg je Dragoslavić dobio poziv da se 14. maja javi na saslušanje u Pokreršajnom sudu u Grockoj.

U pozivu je upozoren da će, u slučaju neodazivanja ili neopravdanog nedolaska, biti naređeno njegovo dovođenje.

Dragoslavić navodi da je 17.februara snimao proteste, koji su bili mirni, i negira da je učestvovao u „šutiranju i lomljenju ograde“, koja je već bila srušena

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi