Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ambasador Žofre podržao Anu Lalić i Dinka Gruhonjića, pozvao nadležne da reaguju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2024.

Izvor: Beta

Ambasador Žofre podržao Anu Lalić i Dinka Gruhonjića, pozvao nadležne da reaguju

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuele Žofre uputio je pismo podrške predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ani Lalić i programskom direktoru tog udruženja, univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću, saopštilo je to udruženje.

Žofre je u pismu poručio da EU prati razvoj situacije u vezi sa pretnjama smrću kojima su Lalić i Gruhonjić izloženi u kampanji koja protiv njih traje već nedeljama.

„Delegacija EU sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja i nastavljene napade. Budite uvereni da će EU nastaviti da prati razvoj situacije u ovim slučajevima, ali i slučajeve drugih novinara u zemlji. Sloboda medija i bezbednost novinara ostaju ključne za demokratiju u Srbiji“, poručio je Žofre u pismu koje prenosi NDNV.

Dodao je da snažno osuđuje sve pretnje novinarima i pozvao nadležne institucije da reaguju, kao i da javno osude takve činove.

„Pozdravljam to što je policija uhapsila dva osumnjičena za pretnje i iskreno se nadam da će svi počinioci odgovorni za pretnje vama uskoro biti privedeni pravdi“, istakao je Žofre.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi