Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uvek budno TV lice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2013.

Autor: Marija Krtinić Izvor: Danas

Uvek budno TV lice

Veliki broj budnih Beograđana i javnih ličnosti pobunilo se kada se krajem prošle nedelje na programu Studija B nije pojavila Ivon Jafali sa svojom autorskom emisijom „Još uvek budni sa Ivon“ posle četiri i po sezone.

 

Za manje od 24 sata od pokretanja stranice na Fejsbuku svoju podršku je izrazilo više od 1.600 ljudi, dok je online peticiju koja je poslata na adrese direktora RTV Studio B Aleksandra Timofejeva, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i Republičke radiodifuzne agencije potpisalo više od hiljadu građana.

Pisma podrške i peticiju potpisali su i brojni umetnici, među kojima i: glumci Ljubomir Bandović i Katarina Žutić, muzičari Lav Bratuša, Roman Goršek, Kojot, Aleksandra Kovač, bendovi Svi na pod, Ajri ef em, Lolobriđida, ustanova kulture Parobrod, Ivan Tasovac, kao i Ivonine kolege i koleginice Olivera Kovačević, Luna Lu, Igor Brakus. U međuvremenu, dok Ivon zamenjuje svog kolegu Jugoslava Pantelića pored Irene Jovanović u emisiji „Beograde, dobar dan“, poznata voditeljka je dobila ponudu sa televizije Pink 2, koji je zainteresovan za njen angažman.

Ivon Jafali je rođena 14. februara 1974. godine. Njeni roditelji upoznali su se 1968. godine, kada je Žan-Pol zajedno sa svojih šest prijatelja iz Zaira došao na studije u Beogradu. Otac joj je rano umro, pa je odrasla samo s majkom Olgom. Kako kaže, tokom odrastanja nije imala problema zbog svoje različitosti, već samo zbog svog imena, tako da je jednom prilikom u detinjstvu kada su je pitali kakvo joj je to prezime odgovorila da njen tata drži fabriku „jafa“ keksa.

Prvu emisiju pod naslovom „Ključ za brave“ snimila je sa nepunih sedam godina, i to sa glumcem Nikolom Kojom. Bila je deo dramskog studija Miroslava Mike Aleksića, koji ju je zbog njene energije i šarma primio bez audicije. Rad u Mikinoj grupi doprineo je pozivu na Studio B, u čijem je formiranju učestvovala. Publika je pamti po emisijama „Tinejdž TV“, „Demovizija“, „Ritam Beograda“, „Beograde, dobro jutro“, „Beograde, dobar dan“, „Između sunca i meseca“.

Pored TV voditeljstva bavila se i glumom. Igrala je u mjuziklu „Kosa“ u postavci iz 1993. godine, a pojavila se i u filmovima „Šišanje“ i „Motel Nana“. Dobila je Statusovu nagradu za najbolje TV lice 2010. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi