Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Samo tražimo istinu!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 02. 2013.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Samo tražimo istinu!

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić optužio je Informer da vodi hajku protiv premijera Dačića. Prema njegovim rečima, pisanje našeg lista „neodoljivo podseća na medijske napade kojima je, uoči atentata, bio izložen Zoran Đinđić“!

- U napadima na Dačića učestvuju mediji koji su poznati po takvim kampanjama i koji su s istim motivima i istim naslovima napadali i ubijenog premijera Đinđića - rekao je Ružić.

Uredništvo Informera odbacuje sramne optužbe funkcionera SPS i traži od nadležnih da što pre utvrdi istinu o čitavom slučaju.

- Gospodin Ružić, onaj kome tata poklanja stan od 400.000 evra, onaj koji od ‘drugova iz devedesetih’ dobija ‘roleks’ od 10.000 dolara, taj i takav Ružić optužuje nas da vodimo strašnu hajku protiv nevinog i prepodobnog Dačića?! To je gnusna laž! Informer ne vodi nikakav rat. Mi se samo bavimo činjenicama, mi samo radimo svoj posao - kaže glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević i poziva državu da hitno utvrdi sve činjenice i „postupi po zakonu“:

Ljiljana Smajlović, predsednica UNS, ocenjuje da Ružić „pokušava da kriminalizuje medije čija mu se uređivačka politika ne sviđa“.

- To nije korektno, kao što nije korektno ni kad se svaka kritika olako proglašava pogromaškim pozivom na ubistvo. Nisam nikad bila pristalica teorije o „atmosferi medijskog linča“, koju su vladajući političari forsirali posle Đinđićevog ubistva kako bi opravdali strogu cenzuru medija koju su zaveli tokom tromesečnog vanrednog stanja - kaže Smajlovićeva za Informer.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi