Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pitanje odgovor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 02. 2013.

Izvor: Danas

Pitanje odgovor

Kako komentarišete planetarni odjek zabranjenog intervjua premijera Ivice Dačića sa starletom jedne televizije?

Gordana Suša
novinarka

Bljak, samo to mogu da kažem. Politika i moć uvek idu zajedno, a široke narodne mase vole da vide i jedno i drugo na jednom mestu.

Slaviša Lekić
glavni i odgovorni urednik magazina Status

U suludoj trci za rejtingom, a večito opsednut magičnim okom kamere, premijer Dačić je naleteo na ono što je zaslužio: iskusnu novinarku pred čijim je pitanjima i argumentima čak i tako vrstan orator morao da proguta knedlu! Ona je u žiži ovdašnje, on i ovdašnje i inostrane javnosti; svako je dobio svoj zalogaj slave i ne razumem čemu ovolika galama oko „mahovine“ koja je bljesnula i premijera koji se zacrveneo?! Posebno me iritira reakcija RRA i NUNS - a zbog akcije „međunožjem na premijera“: pa, znam najmanje pet kolega koji pre razgovora sa Vučićem ili Dačićem takođe skinu gaće.

Olivera Kovačević
novinarka i urednica na RTS

Prvo, premijer i kabinet premijera vrlo dobro znaju kakav je medijski plan i gde premijer nastupa. Ako ne znaju, onda to govori o njima. Drugo, ne može kabinet niti premijer da ukine bilo koju emisiju niti da je zabrani. To ne može čak ni RRA, već oni mogu samo da daju preporuku ili da ukinu frekvenciju televizije. Treće, to što je vest otišla u svet je potpuno logično, jer ni pored Berluskonijevih bravura nijedan premijer nije dozvolio sebi da se nađe u takvoj situaciji. Četvrto, najmanje je odgovorna produkcija  „Nemoguće misije“ jer su se oni vodili za čitavom društvenom atmosferom i drže se granice koje su se pomerile u pravcu estrade i neprijatnosti što ne znači da je estrada nepristojna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi