Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Drašković: Rade Marković za tri godine na slobodi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 02. 2013.

Izvor: RTV

Drašković: Rade Marković za tri godine na slobodi

Istraga o ubistvu novinara, kako tvrdi za Radio – televiziju Vojvodine lider SPO-a Vuk Drašković, biće oslonjena na svedočenje Radeta Markovića osuđenog na 40 godina zatvora za zločin na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića.

 

"Od momenta hapšenja Radeta Markovića,bivšeg šefa državne bezbednosti ,bez obzira na to ko je sve od tada bio na vlasti gradi se strategija kako da on izađe na slobodu", tvrdi Vuk Drašković i dodaje da je u funkciji oslobađanja Markovića izmenjen čak i Zakonik o krivičnom postupku u delu koji se odnosi na to ko može dobiti status zaštićenog svedoka.

"Imam pouzdane informacije da je dogovor sa njim već sklopljen i da mu je bolo rečeno - ti ćeš kazati ko je odgovoran za ubistvo Slavka Ćuruvije, ko je vrhovni nalagodavac, i pošto si u zatvoru već 12 godina, bićeš još tri i bićeš na slobodi", kazao je Drašković i dodao je prema njegovim saznanjima Marković dogovor sklopio sa ljudima iz vlasti.

Lider SPO nije želeo da otkrije izvor ove informacije.

Drašković je kritikovao i Formiranje komisije za rasvetljavanje nerazjašnjenih ubistava novinara u Srbiji, smatrajući da postoji dovoljno dokaza i da je tužilaštvo do sada već trebalo da podigne optužnicu. On je demantovao i napise da će biti ambasador nazvavši ih medijskim spekulacijama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi