Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari bojkotuju vlast
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 02. 2013.

Autor: B. Puzović Izvor: Večernje novosti

Novinari bojkotuju vlast

Nastavak šeste sednice Skupštine grada juče je protekao bez prisustva bezmalo svih novinara, koji su zasedanje lokalnog parlamenta ignorisali zbog uvreda upućenih Dariji Ranković, urednici regionalnog Radio Patka.

Incident se dogodio 24. decembra prošle godine.

U trenutku kada je novinarka Radio Patka uzimala svoj diktafon sa govornice, u toku njegovog izlaganja, neprimereno je reagovao Slobodan Gvozdenović, odbornik Grupe građana „Pobeda“.

Podržali su ga odbornici te grupe građana, a Dragoljub Krstić, zamenik gradonačelnika, novinarku Dariju Ranković nazvao je ološem. Zbog toga, ali i osećanja ugrožene bezbednosti, svi novinari koji su pratili sednicu napustili su skupštinsku salu.

Novinari u pismu Stanku Terziću, gradonačelniku Valjeva, i odbornicima, predsedniku Gradske skupštine, kao i javnom tužiocu, naveli su da ne pristaju na ičije mešanje u uređivačku politiku valjevskih medija.

- Zahtevamo da se poštuje naš status grupacije koja uživa posebnu krivično--pravnu zaštitu, te garantuje lična bezbednost i pravo na rad. Tražimo da budu sankcionisani izgrednici, da se posebno obrati pažnja na odnos prema novinarima i svaki pokušaj pritiska, vređanja, napada i omalovažavanja bude sprečen u začetku - kažu novinari.

Nakon saopštenja predstavnika medija, Dragoljub Krstić uputio je pisano izvinjenje Dariji Ranković. Međutim, pošto valjevskim novinarima nije stigao nikakav odgovor niti reagovanje nadležnih kojima je pismo bilo upućeno, odlučili su da ne prisustvuju niti izveštavaju o jučerašnjoj sednici Skupštine grada koja je, saznajemo, imala samo jednu tačku dnevnog reda - kadrovska pitanja.

Samo dvoje

Sednici su juče, saznajemo, prisustvovali samo novinari Radio Valjeva, koji se kao javno informativno preduzeće finansira iz budžeta grada i lokalne televizije Marš koja nema dozvolu za rad i frekvenciju i svoj program emituje samo u kablovskoj mreži.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi