Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Premijer i „Niske strasti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2013.

Autor: K. Joković Izvor: Večernje novosti

Premijer i „Niske strasti“

Koliko daleko je spremna da ode autorska ekipa emisije “Nemoguća misija” proverili smo u prethodnim serijalima, kada smo na TV Pink gledali gotovo nemoguće situacije u koje su smeštane poznate ličnosti sa naše estradne, sportske, novinarske, pa i političke scene. Međutim, da granice u svakom smislu mogu da se pomere i preskoče dokazaće prva epizoda novog serijala autora Gorana Markovića.

Najnovija žrtva ove skrivene kamere je, i glavom i bradom - premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić!

Autor je, sa svojim saradnicima, uspeo da napravi “scenario” u kojem niko od premijerovog obezbeđenja nije mogao da pretpostavi da će se završiti saopštenjem da je premijer postao žrtva “Nemoguće misije”.

- Ideja autora je bila da testira na koji će način reagovati prvi čovek Vlade Srbije, kada primeti da voditeljka ne nosi donji veš dok razgovara sa njim!

“Voditeljka” je dogovorila ekskluzivni intervju sa Dačićem, a snimanje emisije je izvedeno u studiju jedne poznate televizije čiji vlasnik, kao ni zaposleni, nisu ni pretpostavljali da će se upravo tu snimati skrivena kamera - između ostalog, piše u saopštenju autorske ekipe “Nemoguće misije”.

Marković nije želeo da otkriva detalje iz emisije, kao ni televiziju u kojoj se sve snimalo, pa čak ni identitet devojke koja se predstavila kao voditeljka, a zatim “širila noge” pred premijerom Srbije.

- Čovek je došao na intervju najnormalnije, a zasad je tajna kako je “namamljen”. O tome da li je Dačić morao da da svoj pristanak da bi se emisija emitovala na našem sajtu, ne mogu da pričam, to je poslovna tajna - priča Marković, za “Novosti”, i dodaje da jedino može da nam otkrije kako je došao na ideju za ovakvu priču sa premijerom.

- Pa, nedavno sam ponovo gledao film “Niske strasti” sa Šeron Stoun. Da li će premijer ostati pribran i staložen tokom razgovora sa “našom” Šeron Stoun, kakvi će mu biti odgovori i koncentracija, da li će uputiti voditeljki bilo kakvo pitanje i hoće li u intervjuu Dačić učestvovati do kraja - pitanja su koja zasad ostaju bez odgovora. Na snimcima koji su već preplavili sajtove, samo se vidi njegov blaženi osmeh.

- Ništa od toga ne mogu da vam kažem, jedino što mogu da otkrijem je kako sam se ja osećao kad sam mu, posle svega, prišao. Uopšte mi nije bilo svejedno! - kaže tajnoviti Marković.

Bez etike i estetike

Sociolog Ratko Božović smatra da ovde nije reč o premijeru, već o čoveku, i da je krajnji cilj da se privuče pažnja:

- Nisam gledao skrivenu kameru, ali je to sigurno nešto što je neočekivano i što će imati publiku - kaže Ratko Božović.

- Ne bira se ni etika ni estetika. Važno je kako pridobiti najširi auditorijum. Ovde nije u pitanju Dačić, već čovek! Mogao je biti bilo ko. Pitanje je samo kako napraviti atrakciju i da li je ona dovoljno kreativna ili nije. Mediji danas ne mogu bez spektakularnosti, otimaju se oko toga da objave nešto što je neočekivano.

Božović smatra da je na ovaj način prevaziđena svaka mera senzacije, spektakularnosti i atraktivnosti.

- Izgubljena mera u estetici povlači izgubljenu meru u etici. Kada se izgubite u estetskim dimenzijama, onda do toga dolazi i u etici. Pravo da vam kažem i oni što nas vode se šegače sa nama.

S. D.

Tvrde da je novinarka

Autor nije želeo da otkrije identitet voditeljke koja se usudila da sedne na stolicu preko puta prvog čoveka Vlade Srbije, i u situaciji “jedan na jedan” prekršta noge i širi ih, znajući da je ispod haljine - gola! Na naše insistiranje da niko tek tako ne može da zakaže intervju sa Ivicom Dačićem, Marković je, za “Novosti”, priznao da voditeljka jeste - novinarka. Makar će je, posle ove emisije, znati mnogo više ljudi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi