Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ne poklanjati pažnju konstrukcijama u tabloidima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2013.

Izvor: Politika

Ne poklanjati pažnju konstrukcijama u tabloidima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) juče je najoštrije osudilo plasiranje fabrikovanih informacija u medijima, koje narušavaju dostojanstvo ličnosti, izvrgavaju ruglu pojedince i zloupotrebljavaju decu.

NUNS je pozvao građane da ne poklanjaju pažnju konstrukcijama u medijima. NUNS je u saopštenju naveo da je poslednji drastičan primer takvog pisanja „tekst u kojem kontroverzni list rečitog imena ’Tabloid’ optužuje potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića za nedozvoljene odnose sa maloletnim sinom i to uz punu vizuelnu identifikaciju”.

Uz apel svima koji žele da zadrže i steknu pravo da budu novinari, NUNS je naveo da „Tabloid” izmiče svim mogućnostima samoregulativnog delovanja, pošto nije član nijedne medijske asocijacije ili novinarskog udruženja koja su osnovala Savez za štampu. „Prvi čovek ’Tabloida’ Milovan Brkić davno je isključen iz NUNS-a upravo zbog neprofesionalnog ponašanja”, ukazuje se u saopštenju.

NUNS je pozvao sve građane da ne „poklanjaju pažnju konstrukcijama kojima obiluju tabloidni mediji, a nadležne organe da zaštite pre svega decu od zloupotrebe”.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi