Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sve ubice da odgovaraju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2013.

Autor: Z. U. Izvor: Večernje novosti

Sve ubice da odgovaraju

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je juče, na prvom sastanku Komisije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji, da zločinci moraju da odgovaraju.

- Ovo je od životnog značaja za opstanak vladavine prava. Novine su bile pune napisa o ubistvima, ali do optužnice nikada nismo stigli. Niko nema pravo da vrši likvidacije po Srbiji - poručio je Vučić.

Doneta je odluka da se Vladi predloži proširenje mandata na istragu u vezi sa ubistvom radnika RTS tokom NATO bombardovanja, kao i da se kompletne arhive o ovim slučajevima stave na uvid. Vučić je ukazao i na važnost saradnje novinara
sa predstavnicima MUP i bezbednosnih službi zbog kontrole nad istragama.

Na sednici Komisije donete su odluke i o objedinjavanju dokumentacije svih službi i organizacija, koje su na bilo koji način bile uključene u dosadašnje istrage o ovim slučajevima. Ovi spisi treba da se detaljno analiziraju, a posle toga će javnost biti obaveštena o rezultatima do kojih su došle određene institucije.

U saopštenju kabineta vicepremijera Vučića, dodaje se i da će Komisija nastojati da u svoj rad uključi najširu zainteresovanu javnost, koja može da pomogne svojim svedočenjima ili dokumentacijom kojom raspolaže, kao i ukazivanjem na propuste dosadašnjih istraga.

Odgovornost

Komisija, kako se navodi, treba da utvrdi činjenice zašto istrage nisu dale rezultate. Tačnije, zašto nisu dovele do hapšenja i sudskog procesuiranja izvršilaca i nalogodavaca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi