Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đilas u strahu od javne osude
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 01. 2013.

Izvor: Kurir

Đilas u strahu od javne osude

Gradonačelnik Beograda i predsednik DS Dragan Đilas izjavio je juče da je smanjio zahtev za odštetu od dnevnog lista Kurir sa 120 milijardi na milion dinara i o tome u otvorenom pismu obavestio predsednicu UNS Ljiljanu Smajlović.

Taj potez usledio je nakon Smajlovićkine javne osude i oštrog dopisa Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO), koja je apelovala na lidera DS da povuče tužbu protiv Kurira, ocenjujući da je u pitanju pritisak na javnu reč.

Međutim, iako je Đilas požurio da izjavi da je smanjio odštetni zahtev, u Kurir kao ni u sud nije stigao dopis gradonačelnika koji bi to mogao da potvrdi.

S druge strane, Đilas se u pismu Smajlovićevoj i dalje služi jeftinom patetikom i moli je da „ukoliko smatra da je odštetni zahtev i dalje visok, obavesti kolika je, prema njenom mišljenju, primerena cena za vređanje Đilasa i ugrožavanje njegove i bezbednosti njegove porodice“. Napominjemo, ni u jednom tekstu Kurira nikad nije pomenuta porodica Dragana Đilasa, a upravo je on taj koji  zloupotrebljava svoju decu njihovim pominjanjem u me­di­jima želeći tako da  izazove sa­žaljenje.

Gradonačelnik je u tom pismu još naveo da je odštetni zahtev smanjio na  1.000.000 dinara, iako nije siguran da će nakon njene javne osude i osude  potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića ijedan sudija u zemlji smeti da presudi  u njegovu korist.

SNS: Đilas seje strah
U saopštenju koje je SNS juče objavio navodi se da je „smešno“ to što Dragan Đilas u pismu Ljiljani Smajlović dovodi ime lidera naprednjaka Aleksandra Vučića u vezu s Kurirom, kao i sa bilo kakvim sudskim procesima. Naprednjaci napominju da „nije Vučić taj koji ima veze s medijima niti taj koji je tajkun“ i dodaju da se nadaju „da će proći vreme kada novinarima više neće olovka ispadati iz ruke u strahu da će ostati bez posla ukoliko pomenu ime Dragana Đilasa“.

- Vučić i Đilas ne mogu da se stave u istu ravan jer je jedan poveo borbu protiv korupcije i kriminala, a drugi se oseć ugroženo, zbog čega buja njegova patološka mržnja - piše u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi