Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Naš list dobitnik najznačajnijeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2013.

Autor: I. M. Izvor: Večernje novosti

Naš list dobitnik najznačajnijeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete

Ovogodišnju Svetosavsku nagradu za razvoj obrazovanja dobile su ”Večernje novosti”. Najviše priznanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja glavnom uredniku i generalnom direktoru Kompanije ”Novosti” Manojlu Vukotiću uručio je juče, u Vladi Srbije, ministar Žarko Obradović.

Osim našeg lista, na spisku dobitnika ovog priznanja našlo se još 19 laureata - vrtića, škola, fakulteta, učitelja, direktora i učenika.

Vesna Fila, pomoćnica ministra obrazovanja, obrazlažući dodeljenu nagradu, naglasila je da ”Novosti” kontinuirano afirmišu humane vrednosti, bave se sudbinama običnih ljudi, njihovom plemenitošću, herojstvom i čovečnošću, kao i da već pola veka organizuju ”Najplemenitiji podvig”.

- ”Večernje novosti” su društveno odgovorne i posvećene napretku pojedinca i društva, posebno mladih. Tako su se odazvale i akciji Ministarstva prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja u izgradnji i opremanju sanitarnih čvorova u 823
škole u Srbiji.

Osim ”Novosti”, među laureatima su se našli i Predškolska ustanova ”Jelica Obradović” iz Mladenovca, OŠ ”Rada Miljković” iz Jagodine, OŠ ”Desanka Maksimović” iz Niša, učiteljica Željka Radojičić Lukić iz Mionice i Slavica Marković, direktorka škole ”Milan Petrović” iz Novog Sada.

Najviše prosvetno priznanje ministar Obradović uručio je i grupi studenata sa FON-a, osvajačima svetskih nagrada, a laureati među učenicima su Đorđe Davidović i Teodora Đorđević iz Niša i Viktor Nađ iz Vršca.

Nagrađen je i Elektrotehnički fakultet iz Beograda, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola iz Beograda, Poljoprivredna iz Valjeva, Slobodan Vlatković, direktor Geodetske škole iz Beograda, prof. Ćemal Dolićanin, prvi rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Blažo Čubrilo, načelnik Školske uprave Užice, Dom učenika iz Zaječara, Ivan Nikčević, direktor Doma učenika srednjih škola u Beogradu, Udruženje ”Milutin Milanković” i Josip Ristanović, upravnik Studentskog odmarališta na Zlatiboru.

Patrijarh kod matematičara

Mnoge osnovne i srednje škole juče su proslavile školsku slavu Svetog Savu, a ostale će svečanost imati sutra, na Savindan.

U ”Matematičkoj gimnaziji” kolač je presekao i osveštao žito patrijarh Irinej i poručio da od Svetog Save počinje istorija srpske kulture, duhovnosti, crkve, pobožnosti i pune svesti o nacionalnom imenu i dostojanstvu.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi