Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS: Niko ne sme da vas zastrašuje!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2013.

Autor: J. S - B. B. Izvor: Kurir

OEBS: Niko ne sme da vas zastrašuje!

Misija OEBS u Srbiji najoštrije je osudila pretnje smrću koje su dobili vlasnik Kurira Aleksandar Rodić i novinari našeg lista.

Kako su istakli, ta misija snažno podržava stvaranje medijskog okruženja u kojem novinari mogu da izveštavaju bez straha za ličnu bezbednost.

- Zastrašivanje i pretnje novinarima mogu voditi ka autocenzuri i ugroziti slobodu izražavanja, koja je ključni preduslov za razvoj demokratije.

Misija OEBS ohrabruje vlast u Srbiji da kao jedan od svojih prioriteta postavi pronalaženje počinilaca napada na novinare i onih koji im upućuju pretnje - poručili su iz te organizacije.

Ministarstvo kulture i informisanja je, kako su saopštili, protiv svih vidova nasilja, pretnji i pritisaka na medije i novinare.

- Očekujemo da nadležni organi preduzmu neophodne mere da se zaštite životi i omogući normalan rad javnim glasilima - naveli su iz Ministarstva.

Tužilaštvo: Hitna istraga

Republičko javno tužilaštvo dalo je nalog policiji da povede hitnu istragu povodom pretnji vlasniku i novinarima Kurira.
- Urgentno smo dali nalog Policijskoj upravi za Grad Beograd da se provere sve pretnje upućene vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i izvrši identifikacija počinilaca krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, i to najtežeg oblika - rekao je za Kurir portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi