Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio dobija gazdu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2013.

Autor: M. Ivetić Izvor: Večernje novosti

Radio dobija gazdu

Javno preduzeće Informativni centar Kikinda, odnosno, Radio Kikinda, posle 22 godine rada, menja svojinski status. Po novom Zakonu o javnim preduzećima, država, odnosno opština, ne može da bude vlasnik medija, pa će najstariji kikindski radio ići na prodaju.

 

Zamenik predsednika opštine Miloš Latinović napominje da će privatizacija Radio Kikinde sigurno uslediti do kraja godine. Na taj način iaspuniće se zakonska obaveza, a lokalna samouprava će se ratosiljati ogromnih finansijskih obaveza.

Najavljena privatizacija, izvesno je, neće biti lako izvodljiva. Prodavaće se, kako veli Latinović, samo oprema i marka, ali ne i atraktivna zgrada u centru grada. Opština je vlasnik tog objekta i ona će ga zadržati, a budući gazda u njoj može da bude samo zakupac.

Pošto sa sadašnjim obimom poslovanja i tolikim brojem zaposlenih sama ne može da se izdržava, Radio Kikinda može i da se - ugasi. Latinović ne isključuje takvu mogućnost, iz napomenu da će aktuelna vlast učiniti sve da se to ne desi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi