Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministri krive medije za loš rejting
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 01. 2013.

Autor: N. Latković Izvor: Blic

Ministri krive medije za loš rejting

Sulejman Ugljanin, Žarko Obradović i Velimir Ilić su najgori ministri u kabinetu Ivice Dačića, pokazalo je istraživanje agencije „Faktor plus“. Oni, međutim, tvrde da dobro rade svoj posao i kažu je za loš utisak kriva njihova slaba zastupljenost u medijima.Ubedljivo je najlošije ocenjen Sulejman Ugljanin, ministar bez portfelja, koji je od građana dobio prosečnu ocenu 1,8. Ugljanin za „Blic“ navodi da to za njega nije nikakva novost, jer je tako poslednjih pet godina, kao i da tome pre svega doprinosi njegova slaba zastupljenost u državnim medijima.

 

 

Već četiri godine radimo na razvoju najsiromašnijih opština. Napravili smo i film „Druga strana Srbije“ da bismo svi videli kako žive ljudi u najsiromašnijim krajevima u zemlji, ali je RTS odbio da ga emituje. Za slabu ocenu kriv je i mali budžet. Ja sam učinio više nego što je moguće s toliko para. Ne postoji manji tim koji više radi - kaže Ugljanin. Na pitanje šta će učiniti da popravi svoj ugled kod građana Srbije, on navodi da će raditi na unapređenju odnosa sa medijima, kao i da je za to angažovao „kompetentnu osobu“.

Među tri najlošija ministra plasirao se i Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma, koji je dobio ocenu 2,3. Ilić navodi da je njegovo ministarstvo u prvih šest meseci odradilo planirani posao, ali da očigledno to nije dobro medijski ispraćeno. - Jako je teško dati komentar istraživanja koje niti je viđeno niti se znaju kriterijumi po kojem je rađeno. Ovako kako je predstavljeno, ocena je jako loša - kaže on za „Blic“.

Ministar građevine navodi da su u skupštinskoj proceduri usvojene izmene dva zakona, da je potpisan predugovor za izgradnju dela koridora 11, kao i ugovori sa predstavnicima sedam gradova za realizaciju 10.000 kvadratnih metara stambenog prostora za socijalne kategorije stanovništva.

Većina ovih događaja je bila pred sam kraj godine, tako da medijski možda nisu ispraćeni najbolje, jer nam je sama suština bila bitnija od čistog marketinga. U idućem periodu radićemo na donošenju novih zakona kojima ćemo uprostiti procedure, a potrudićemo se da se obezbede veća sredstva za izgradnju 50.000 kvadrata stambenog prostora za socijalno ugrožene kategorije - objašnjava Ilić.

Žarko Obradović, ministar prosvete, koji je takođe dobio ocenu 2,3, za „Blic“ nije želeo da komentariše istraživanje „Faktora plus“. On je i u anketi našeg sajta od pre nekoliko meseci bio među najlošije ocenjenim ministrima u Vladi Srbije.

Vučić najpopularniji

Iako već godinama nije spadao u omiljene političare, u istraživanju „Faktora plus“ Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, dobio je najbolju ocenu - 4,1. Premijer i ministar policije Ivica Dačić je sa ocenom 3,6 drugi na listi, dok je na trećem mestu Jovan Krkobabić, ministar rada, koji je dobio ocenu 3,1.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi