Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đilas udario na Tijanića?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 01. 2013.

Izvor: Kurir

Đilas udario na Tijanića?

O težini krivičnih dela polemišu novinari srednjoškolci, a profesori Pravnog fakulteta ćute - izjavio je gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke Dragan Đilas u intervjuu jednom beogradskom mediju, ne vodeći računa što tom izjavom udara direktno na svog poslovnog partnera Aleksandra Tijanića, direktora RTS-a.

 

Šta je sve pričao

Da li je Đilas mislio na Tijanića ili na nekog drugog, tek činjenica je da se direktor Javnog servisa bavi novinarstvom bez završenog fakulteta.

A mišljenje o krivičnim delima Tijanić je već iznosio.

Recimo, time se bavio kad se polemisalo o obustavi direktnih prenosa sednica Narodne skupštine.

- Građanima Srbije niko ne može da naredi da svojim novcem finansiraju direktne prenose zasedanja Skupštine na kojima se ne donose neophodni zakoni, govori van dnevnog reda, poslanici fizički obračunavaju, propagira govor mržnje i u parlamentu neupitano vrše krivična dela - naveo je Tijanić 2009. godine u obrazloženju odluke.

Koji je pravi razlog ove prozivke pokazaće vreme, jer iz kabineta gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa do zaključenja ovog izdanja Kurira nismo dobili odgovor na koga je mislio kada je govorio o novinarima srednjoškolcima.

Do tada nam ostaje samo da nagađamo da li je pukla tikva između ove dvojice poslovno dobro umreženih pajtosa.

Milioni evra

Kao što je Kurir već pisao, Đilasova „Dajrekt medija“ i RTS blisko sarađuju, toliko blisko da se ugovori kriju od javnosti.

Direktor RTS omogućio je lideru DS ekskluzivno pravo da raspolaže ukupnim reklamnim vremenom koje se meri milionima evra.

Osim na reklamni prostor Javnog servisa, Đilas je umešao prste i u produkciju serija koje se emituju na RTS.

Kako je ranije pisao Kurir, serijal „Vreme je za bebe“, kao i seriju „Vojna akademija“ producirala je producentska kuća „Nira F. T. C.“, čiji su vlasnici ni manje ni više nego najbliži Đilasovi saradnici Nebojša Garić i Dragoslav Ilić (45 odsto), koji ujedno imaju udeo i u kompaniji Dragana Đilasa „Multikom grupa“.

Direktor RTS spustio slušalicu

Po starom običaju, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić nastavio je sa praksom spuštanja slušalice novinarima i u 2013. godini. Pošto je čuo iz koje redakcije zovemo, Tijanić je prekinuo vezu pre nego smo stigli i da mu postavimo pitanje da li se oseća prozvanim od strane gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi