Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Valjevskom novinaru kolega pretio smrću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 01. 2013.

Autor: P. V. Izvor: Blic

Valjevskom novinaru kolega pretio smrću

Dan posle prijave, valjevska policija je identifi kovala osobu koja je mobilnim telefonom pozvala novinara Slobodana Rakovića i poručila mu: „Mi snimamo sahrane, snimićemo i tvoju“. „Blic“ saznaje da je Rakoviću telefonirao Dragan Popović, radnik valjevskog dopisništva RTS, koji to i sam potvrđuje, ali tvrdi da bivšem kolegi nije pretio.

 

Policija nije želela da otkrije identitet osobe koja je telefonirala Rakoviću, nekadašnjem šefu dopisništva RTS, a sada novinaru beogradskog “Pregleda” i regionalne VTV, uz informaciju da je Osnovnom tužilaštvu u Valjevu podnela izveštaj, te da je na tužiocu da odluči da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog dela koji se goni po službenoj dužnosti.

Povod da pozovem Rakovića je bilo njegovo otvoreno ismevanje rada našeg dopisništva u vezi s prilogom koji smo radili za Drugi dnevnik RTS, susret povorke svatova i sahrane, koji se sticajem okolnosti dogodio u isto vreme ispred crkve. Rekao sam mu podrugljivo doslovce:

„Pošto javno izjavljuješ da mi snimamo sahrane i svadbe, kada bude trebalo i tebi, snimićemo i tvoju“. Da sam hteo da pretim, karticu bih uništio, ali ja sam se na taj broj javio i kada me je policija pozvala - tvrdi Popović koji kaže da je takvu izjavu dao i policiji.

Slobodan Raković, s druge strane, insistira na tome da mu je upućena ozbiljna pretnja i traži zaštitu od MUP-a.

Nikakve lične razmirice nisu u pitanju, jer sa tim čovekom nisam 15 godina reč progovorio. I što je najbitnije, on je pretio u množini, znači i u ime svojih kolega iz dopisništva RTS. Izgleda da ih je pogodila moja konstatacija da se bave istraživačkim novinarstvom istražujući susret svadbe i sahrane pred crkvom. Pretnja se odnosi na moj profesionalni rad, a ne privatno delanje - kaže Raković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi