Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Daleko od cilja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2013.

Autor: V. C. S. Izvor: Večernje novosti

Daleko od cilja

Petoro kandidata za novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije, od njih 33 sa koliko ih je Konkursna komisija razgovarala, ušlo je u uži krug.

Odbor Agencije obaviće sa njima odmah posle božićnih praznika razgovore, posle kojih će se jedan, pre kraja januara, naći na čelu ovog tela.

U Komisiji kažu da su imena kandidata tajna. Nisu želeli čak ni da potvrde da li se među odabranima našla bivša direktorka Zorana Marković.

Kako saznajemo, Markovićeva se sprema da obori ceo konkurs zbog navodnog nepostojanja kriterijuma za izbor, ali i zato što je Odbor ušao u proceduru izbora direktora iako je i sam u postupku reizbora.

Naime, aktuelnim članovima mandat ističe 15. marta, a u Skupštinu su stigli već prvi predlozi za izbor novih članova.

Odbor Agencije ima devet članova koje predlažu Administrativni odbor, predsednik Republike, Vlada, VKS, DRI, ombudsman i poverenik za informacije (već predložili Branka Lubardu), Socijalno-ekonomski savet, Advokatska komora Srbije i udruženja novinara (UNS predložio Ljiljanu Smajlović).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi