Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čeka se saglasnost nadležnih ministarstava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2013.

Autor: B. C. Izvor: Danas

Čeka se saglasnost nadležnih ministarstava

Odluka o osnivanju komisije koja bi trebalo da istraži nerešena ubistva novinara u Srbiji napisana je i poslana svim nadležnim ministarstvima na saglasnost, rečeno je Danasu u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Kako navode, još se čekaju mišljenja ministarstava, nakon čega će ova odluka ići na usvajanje Vladi Srbije.

Ova komisija, inače, trebalo bi da istraži nerešena ubistava novinara u Srbiji - Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, jer istrage, koje su vođene godinama, nisu dale rezultate.

Posebnoj komisiji u kojoj će biti i predstavnici medija, uz pomoć međunarodnih istražitelja, prvi cilj bi trebalo da bude da analizira sve dosadašnje istrage koje su vođene i dokumentaciju o tim istragama kako bi se utvrdilo gde su napravljeni propusti.

Inicijator formiranja komisije Veran Matić rekao je da veruje da bi za nekoliko dana ili nedelja Vlada Srbije mogla da donese odluku o osnivanju te komisije.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

05.01.

2013.

Ana [neregistrovani] u 09:59

Komisija


Nadajmo se da neće biti po onoj: "Ako nećeš da se problem reši, osnuj komisiju" . Da se ta komisija neće izbirokratizovati i da će se konačno saznati ta istina koju dugo čekamo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi