Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zašto je list Danas izabran za najbolje dnevne novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2013.

Autor: B. K. Izvor: Danas

Zašto je list Danas izabran za najbolje dnevne novine

U komentarima kojim se obrazlaže zašto je Danas najbolji list u Srbiji, prema rezultatima ankete magazina Status, u kojoj je učestvovalo oko 200 novinara, navodi se da je to "pouzdan dnevnik sa proverenim i tačnim informacijama".

Kolege su ocenile naš list i rečima da smo "mudro plovili u izbornoj oluji i ostali svoji", "bili su najanalitičniji, nisu kao drugi otišli predaleko u političkom opredeljivanju u izbornoj godini, čuvali su se spinovanja i žutila".

U istoj medijskoj anketi, koja se sprovodi već 11 godina, navodi se i da Danas "uspeva da pokaže da je i u vremenu dominacije tabloida moguće praviti 'normalne' novine".

Osim u kategoriji „Najbolji dnevni list“, novinari i kolumnisti Danasa dobro su kotirani i u drugim kategorijama. Kolumnista našeg lista Svetislav Basara zauzeo je drugo mesto u kategoriji „Tekst godine u pozitivnom smislu“, jer, kako je neko naveo, „treba pisati svaki dan“. Bilo je i onih koji su apostrofirali Basarinu „duhovitost i beskompromisnost“.

U istoj kategoriji glasove su dobili i urednik političke rubrike Danasa Nikola Tomić, zatim kolumnisti Dragoljub Petrović i Nataša Odalović, te novinarka Ruža Ćirković.

Imena novinara našeg lista zapažena su i na listi „Najbolji novinar“.

Na ovoj listi našao se glavni urednik Danasa Zoran Panović, za koga je navedeno da je „uspeo da ove novine pokrene iz letargije“. Dragoljub Petrović je ocenjen kao „najbolji kolumnista i jedini čovek kojeg se Vučić plaši“, te kao neko ko „u kolumni drži JA, koje se ne vidi, ali je dominantno, duhovito i dosledno“.

Takođe, na listi najboljih novinara je i Nikola Tomić, koji se „bavi ozbiljnim temama, sa adekvatnim sagovornicima i na način koji je sa jedne strane potkovan istraživanjem, a sa druge prijemčiv za čitanje“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi