Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Godina pobede Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 12. 2012.

Izvor: Kurir

Godina pobede Kurira

Ovom tezom, ili kako god da se nazove, počeo je godinu najtiražniji dnevni list u Srbiji - Kurir. I, bez lažne skromnosti, potpuno smo je opravdali.

To govore i naši čitaoci, kojih je iz dana u dan sve više, i konkurencija, koju smo potpuno dotukli...

To, na kraju krajeva, govore konkretni rezultati. Uvek prvi, uvek tačan, beskompromisan, Kurir je donosio ekskluzivne intervjue - tako smo prvi i jedini u Srbiji, a možda i šire, čuli i preneli šta je to imao da poruči - za Srbe zločinac, a za Hrvate heroj - Ante Gotovina, upozorili smo javnost na pretnje uhapšenog tajkuna Miroslava Miškovića državnom vrhu, konkretno, vicepremijeru Aleksandru Vučiću.

Nepristrasnim i argumentovanim izveštavanjem doprineli smo tome da se raskrinka „otac Srbije“, a epilog svi dobro znaju - ovu Novu godinu, ali i Božić, on će provesti u ćeliji Specijalnog suda.

Zarad istine, uradili smo čak i ono što niko drugi nije i ne sme - potpuno smo ogolili gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, čoveka poznatog po tome što ima pipke u svim medijima.

Ali ne i u Kuriru!

Tako su naši čitaoci, koji sve siromašnije žive, mogli da vide gde se to baškare i u koliko kvadrata oni koji su nas dovde i doveli. Videli su i to koliko papreno skupih satova ima ortoped i bivši ministar Oliver Dulić, kako je, na štetu srpskog budžeta, šurovao sa slovenačkim tajkunom Rastom Tomažičem, kako je ojadio fond „Očistimo Srbiju“...

Uspeli smo da nateramo i bivšeg premijera, mastermajnda skoro svih sumnjivih privatizacija u Srbiji Mirka Cvetkovića da „za svaki slučaj uzme advokata“. Ne bi ga ni uzimao da sve ono o čemu smo izveštavali nije tačno.

Osim borbe protiv korupcije i kriminala, kojoj je naš list dao veliki doprinos, ne treba zaboraviti one zbog kojih i postojimo - naše čitaoce. Kurir je uvek, kao i prethodnih godina, nalazio način da pomogne onima kojima je to stvarno bilo potrebno.

Tako je Janko Maglocki (17), dečak koji je bio sam na svetu, zahvaljujući dobrim ljudima i našem listu dobio kuću, mali nadničar Nikola Nikolić (7), čija je sudbina potresla celu Srbiju, prvi put je video more...

Spisak onih kojima smo uspeli donekle da promenimo život je podugačak. I biće još duži. Kurir, zajedno sa svojim vernim čitaocima, ide u nove pobede!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi