Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tri najbolja medijska spina u 2012. godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 12. 2012.

Izvor: Informer

Tri najbolja medijska spina u 2012. godini

Spinovanje je reč koja se odomaćila u našem jeziku, i to ne samo zahvaljujući tenisu. Spinovati znači „zavrteti“ priču koja će javnost okrenuti na stranu koja odgovara onima čiji se interesi plasiraju putem informacije. Dakle, priče kojima se javnosti mažu oči. Danas je spinovanje skoro svaka priča kojom javnost biva, na izvestan način, obmanuta ili izmanipulisana. Izdvojili smo najbolje i najzabavnije iz 2012.

Ezel je gej

Ova priča potekla je iz Informerove kuhinje. U rubrici „Apsolutno neprovereno“ objavili smo vest da je turski glumac Kenan Imirzalioglu, junak serije „Ezel“, gej. Tekst je sutradan osvanuo na nekoliko uglednih sajtova, bez navođenja izvora, i plasiran kao apsolutno proveren. U roku od 48 sati čitav Balkan je zabrujao.

Epilog: još ima onih koji nisu sigurni u Ezelovu seksualnu opredeljenost.

Pokojna Mileva

Popularna tviterašica Pokojna Mileva je za kratko vreme postala pravi hit, kao i u medijima u Srbiji i regionu. Svojim opaskama „s onog sveta“ sprdala se s ovdašnjom estradom. Vrlo brzo je skupila na desetine hiljada pratilaca. Lični opis pozajmila je od pokojne hrvatske penzionerke Ive Perić, a njen autor je grafički dizajner Boris Trivan. Otkad je razotkriven, Mileva više nije toliko popularna.

Udata misica

Nikolina Bojić postala je mis Srbije, a tek što joj je kruna stavljena na glavu, saznalo se da je udata za tenisera Franka Dančevića. Danima i nedeljama izbor je bio na naslovnim stranama. Epilog: Nikolina je bez kazne abdicirala i zapalila, a Aleksandra Doknić postala je nova misica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi