Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odgovor UGS Nezavisnost Poslovnom kolegijumu RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 11. 2012.

Izvor: NUNS

Odgovor UGS Nezavisnost Poslovnom kolegijumu RTS-a

Direktoru Televizije Beograd, Nikoli Mirkovu

Poslovni Kolegijum RTS je 14.novembra prozvao Branislava Čanka, predsednika UGS „Nezavisnost“ da se više bavi nezaposlenošću, otkazima i višegodišnjim neisplaćenim zaradama u Srbiji umesto što podržava Štrajk upozorenja za sedmodnevno kašnjenje plata u RTS-u. Očito da Vi merite aktivnosti Branislava Čanka na osnovu Vaših izveštavanja. Po njima on ništa ne radi. Kada biste bar upola javljali o nama kao što javljate o Vašem omiljenom sindikatu, videli bi da je slika sasvim drugačija.

Predlažemo Poslovnom kolegijumu da od svojih bezobrazno visokih zarada odvoje deo u Fond za pomoć nezaposlenim i siromašnim u Srbiji i time daju svoj doprinos.

Predlažemo direktoru TV-a Nikoli Mirkovu da ne mora da vraća pare za benzin koji koristi za svakodnevni prevoz na pravcu iz Beograd - Belegiš, nego da svojim zemljacima, poljoprivrednicima iz Belegiša, ustupi svoje gorivo za traktore i time da doprinos razvoju poljoprivrede.

Ujedno Vas pozivamo, pošto to odlično radite, potvrđeno u praksi, da za početak primite u stalni radni odnos honorarne saradnike RTS-a, kao i da svojim vezama nađete zaposlenje nezaposlenim iz Srbije, npr. u pozorištu. Možete Vi to!!!

Ujedno Vas obaveštavamo da smo prihvatili Vaš poziv da imamo jedinstven stav, članova Sindikata „Nezavisnost“, i pravilno čitanje adrese ko je kriv za materijalnu situaciju u RTS-u i obaveštavamo Vas da je ta adresa:

- Generani direktor RDU RTS Aleksandar Tijanić;
- Vi kao direktor TV Beograd;
- Direktori svih poslovnih jedinica RDU RTS;
- Glavni i odgovorni urednici Televizije Beograd i Radio Beograd

Sindikat RTS „Nezavisnost“

Dragan Milanović Pilac, glavni poverenik

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi