Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ljiljana Smajlović: Gašenje Presa izuzetno loša vest
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 11. 2012.

Izvor: Beta

Ljiljana Smajlović: Gašenje Presa izuzetno loša vest

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je gašenje dnevnog lista Pres izuzetno loša vest i to ne samo za novinare koji ostaju bez hleba, i pozvala Vladu Srbije da utvrdi zašto na medijskom tržištu vlada "divlji Zapad".

 

"UNS se pridružuje zahtevima novinara ovog lista da se sve istera na čistac - i ko su im bile gazde, i koliko im je zaista bio tiraž, i zašto nisu dobili priliku da sami prave novine, ako je Miroslav Mišković već bio spreman da otplati veći deo kredita", rekla je Ljiljana Smajlović agenciji Beta.

Predsednica UNS-a je istakla da u tome novinarima Presa mora da pomogne država.

"Zameram Vladi Srbije što još nije stavila na dnevni red izveštaj Verice Barać o pritiscima na medije. To je bilo jedno od prvih obećanja vladajuće koalicije, a još nije ispunjeno", navela je Ljiljana Smajlović.

Ako ne utvrdi zašto na srpskom medijskom tržištu vlada pravi "divlji Zapad" na kojem svi lažu sve, i o vlasništvu i o tiražima, ova Vlada će podeliti odgovornost sa prethodnom, rekla je predsednica UNS-a.

"Bilo bi dobro da i drugi skriveni vlasnik Presa preuzme svoj deo odgovornosti za poslovanje lista i da pomogne da novinari obnove list, ali sada bez dugova prema tajkunima", dodala je Ljiljana Smajlović.

Istakla je da su pravi problem medijske gazde, a ne novinari preko čijih leđa se sve lomi.

"Kolege bi umele da prave i bolji i tiražniji list kada bi im se pružila šansa i kada ih ne bi pritiskali moćnici", rekla je Ljiljana Smajlović.

Dnevni list Pres danas je ugašen i od sutra više neće moći da se kupi na kioscima.

Mišković je pre tri dana saopštio da se povlači iz lista Pres, kao najveći pojedinačni vlasnik tog medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi