Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Za medije 368 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 11. 2012.

Izvor: Pregled

Za medije 368 miliona dinara

Budžetom za narednu godinu predviđeno je 368 miliona dinara za finansiranje agencije Tanjug, Radija Jugoslavija i Panorame, kao i 81 milion dinara za konkurse za programe i projekte u oblasti informisanja, rečeno je juče na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje.

 

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević rekao je da 28. marta 2013. godine ističe rok za usvajanje zakona kojim se propisuje status Tanjuga, nakon čega država ima rok od 24 meseca za povlačenje iz svih medija.

Prema njegovim rečima, status Radija Jugoslavije i Jugoslovenskog pregleda biće određen uredbom jer je reč o nasleđu iz SFRJ. Na pitanje članice Odbora iz Demokratske stranke Gorice Mojović dokle je došao postupak transforamcije Tanjuga, Radija Jugoslavije, Jugoslovenskog pregleda i Panorame, Kolarević je rekao da država ostaje vlasnik imovine javnih servisa i da neće uticati na finansiranje i uređivačku politiku.

On je kazao da Radio Jugoslavija treba da se racionalizuje, odnosno da programe na stranim jezicima kojih je sad 11 svede na šest. „Onda bi mogli da se priključe Radio Beogradu i u tom slučaju bi država mogla da ih finansira kao programe na stranim jezicima“, naveo je pomoćnik ministra.

Pomoćnica ministra Vesna Jokanović je na pitanje članice odbora iz SDPS-a Vesne Miletić o dugovanju RTS-a Filmskom centru za razvoj kinematografije, rekla da RTS zapravo treba oko 120 miliona dinara godišnje da uplaćuje Ministarstvu kulture, ali da ništa nije uplaćeno bar dve godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi