Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  List Pres ne pati za Miškovićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 11. 2012.

Izvor: B92

List Pres ne pati za Miškovićem

Povlačenje Miroslava Miškovića iz vlasništva u devnom listu Pres ne bi trebalo da dovede u pitanje opstanak tih novina, veruju zaposleni u redakciji.

Mišković, predsednik Delta holdinga, juče je saopštio da se povlači iz dnevnih novina "Pres", kao najveći pojedinačni vlasnik tog lista.

U redakciji dnevnog lista "Pres", dan nakon što ih je ostavio većinski vlasnik Miroslav Mišković, atmosfera je na prvi pogled uobičajena. Jedan od osnivača i suvlasnika tog lista Đoko Kesić kaže da nije zabrinut za budućnost tog lista.

"Nema razloga za neku bojazan da Pres ne može dalje da živi i radi", kaže Kesić za B92.

Miroslav Mišković nikada nije priznao da je većinski vlasnik "Presa", iako ta novina postoji već sedam godina. Na to je pre godinu dana ukazivao Savet za borbu protiv korupcije Verice Barać, ali tada reakcija nije bilo.

"Gospodin Mišković nije bio suvlasnik Presa od osnivanja. To je ono što mogu da vam kažem", navodi Kesić, ali nije želeo da odgovori na pitanje od kada je Mišković postao suvlasnik.

Na pitanje zašto je udeo u vlasništvu u listu "Pres" otkriven tek juče, kada je sam Mišković saopštio da izlazi iz vlasništva, Kesić je samo rekao:

"Čovek uči dok je živ i mogli bi da pravimo priču ko je vlasnik koječega u Srbiji, pa i medijskih kuća".

Prvi potredsednik vlade Aleksandar Vučić nedavno je kritikovao uređivačku politiku "Presa", a danas kaže da to što je Mišković rekao da se povlači iz vlasništva u tom listu ne znači da je država spremna na bilo kakvu trgovinu s njim.

Prema podacima Agencije za privredne registre, udeo u vlasničkoj strukturi "Presa" imaju:

Đoko Kesić, novinar, 6 odsto

Svetomir Marjanović, novinar 6 odsto

Sanja Vučićević, supruga bivšeg urednika u "Presu" Dragana J. Vučićevića 6 odsto

Mediavox DOO Beograd 32 odsto

Amber Pres Limitid sa Kipra 50 odsto

Savet za borbu protiv korupcije Verice Barać je u izveštaju od pre godinu dana ukazao na to da polovinu udela u "Presu" poseduje preduzeće registrovano na Kipru Amber pres limitid, da je nepoznato ko stoji iza te firme, ali da se, s obzirom na prirodu tekstova, u javnosti često spominjalo da iza te firme stoji Miroslav Mišković.

U izveštaju se kontrola nad "Presom" pripisuje i potpredsedniku DS-a Draganu Đilasu, koji je i vlasnik marketinških kompanija Multikom grupe i Dajrekt medije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi