Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar Jovanović: REM nezavisan, ne vršiti pritisak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2022.

Autor: Beta Izvor: N1

Ministar Jovanović: REM nezavisan, ne vršiti pritisak

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović apelovao je da se "ne vrši pritisak" na Regulatorno telo za elektronske medije (REM), navodeći da je to "nezavisna agencija na čiji rad nije dozvoljen bilo kakav uticaj".

On je povodom odluke REM da obustavi rad zbog navodnih pritisaka oko dodele pete nacionalne frekvencije za televizije, rekao da kao ministar ne može da sudi da li je to telo donelu neku odluku „brže ili sporije“.

„REM je nezavisna agencija i bilo kakav uticaj na njihov rad je nedozvoljen i nemoguć. Sloboda medija i izražavanja je apsolutni prioritet Vlade Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Od prvog dana smo posvećeni tom poslu i realizaciji Medijske strategije“, rekao je Jovanović.

Upitan za odluku televizija N1 i Nova S da obustave emitovanje programa na 24 časa zbog odugovlačenja dodele pete nacionalne frekvencije, ministar je rekao da su to uradile samostalno i da „nijedna državna institucija nije uticala da obustave rad“.

„Ako me pitate da tumačim šta su time želeli da postignu, a što sam video u njihovim saopštenjima, to je upravo da utiču na rad i odluke REM“, kazao je Jovanović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi