Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlast neće odlučivati ni o petoj frekvenciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 08. 2022.

Autor: Beta Izvor: Danas

Vlast neće odlučivati ni o petoj frekvenciji

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je juče da će konkurs za pružanje još jedne medijske usluge televizijskog emitovanja na području cele Srbije trajati 60 dana i da će odluka o dodeli pete nacionalne frekvencije biti doneta većinom glasova Saveta REM-a

Zekić je agenciji Beta kazala da se u rad REM-a do sada nisu mešali predstavnici vlasti i da očekuje da će tako biti i prilikom narednog odlučivanja o dodeli jedne dozvole za televizijsko emitovanje s nacionalnom pokrivenošću, tri dozvole za televizijsko emitovanje za alotment Avala i 12 dozvola za radijsko emitovanje za region Grada Beograda. 

„Konkurs za dozvolu za petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću nije raspisan istovremeno kad i za prethodne četri frekvencije jer smo imali zakonski rok da do 4. avgusta, kada su isticale dozvole, dodelimo te frekvencije. Te dozvole nikada nisu bile u paketu s petom frekvencijom. Mi smo za petu frekvenciju imali konkurs 2019. godine, ali tada od prijavljenih 4-5 televizija nijedna nije ispunjavala uslove konkursa", kazala je Zekić. 

Na pitanje Bete kako će se članovi Saveta REM-a opredeliti za novog emitera, kada su na prethodnom konkursu svi kandidati ispunjavali uslove za dobijanje frekvencije s nacionalnom pokrivenošću, Zekić je rekla da svaki član Saveta ima pravo da samostalno odluči i proceni koja će televizija ispunjavati sve ono što je navedeno u priloženim elaboratima. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi