Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ispitati zakonitost stečaja u TV Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2012.

Autor: N. N. Izvor: Danas

Ispitati zakonitost stečaja u TV Čačak

Sindikat novinara Srbije pozvao je Savet za borbu protiv korupcije da ispita zakonitost izvršenog stečaja Televizije Čačak i kompletne privatizacije koja mu je prethodila.

Regionalnoj televiziji Čačak, koja je pre deset dana otišla u stečaj posle 13 godina rada, ugašen je signal. To je učinjeno po nalogu Radiodifuzne agencije zbog, kako se navodi, neisplaćenih naknada.

Privredni sud u Čačku doneo je 24. jula rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad a.d. TV Čačak, a rešenje je doneto na predlog poverioca, beogradske firme „Pro Vision“, za neizmiren dug od 871.781 dinar.

TV Čačak je počela da radi 17. januara 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a 11. decembra 2009. na aukciji zvanično je prodata Milošu Bojoviću, tada učeniku čačanske gimnazije. Vlasništvo nad ovom medijskom kućom je preuzeo njegov otac, privrednik Zoran Bojović u čijem vlasništvu su i Radio Čačak i nedeljnik „Čačanski glas“.

TV Čačak je imala 26 stalno zaposlenih i četiri honorarna saradnika kojima su u toku prethodna dva dana uručeni otkazi. Zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za februar, mart, april i maj 2012. godine, zaposleni su štrajkovali od 25. juna.

Neposredno pre otvaranja stečaja 18. jula, zaposleni u ovoj televiziji obratili su se Agenciji za privatizaciju sa zahtevom za raskid kupoprodajnog ugovora, a dva dana ranije, 16. jula, o finansijskim problemima TV Čačak obavestili su i najuže rukovodstvo grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi