Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Međunarodni samit medija za mlade u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 08. 2012.

Izvor: Akter, Tanjug

Međunarodni samit medija za mlade u Beogradu

U Beogradu je počeo Međunarodni samit medija za mlade koji se održava pod sloganom "Sedam istovremenih glasova - svaki glas jednako vredi", na kome će se raspravljati o sedam tema - siromaštvu, zdravstvu, ekologiji, diskriminaciji, nasilju, ženskim pravima i osnaženju mladih

 

Na samitu, koji će trajti do 10. avgusta, učestvuju predstavnici mladih iz 27 zemalja a prvi put i delegacija iz Kine.

"Trudimo se da pasivno znanje mladih o medijima, pretvorimo u aktivno kako bi se čuo njihov glas", kazao je na konferenciji za novinare izvršni direktor samita Miomir Rajčević objašnjavajući cilj manifestacije u okviru koje će biti održano više projekata.

Među njima su projekt ABC Umetnost knjige, koji zajednički sprovode mladi iz Bugarske, Austrije, Poljske i Srbije, a koordinator je Cvetana Platikanova iz Bugarske.

Prema rečima Rajčevića, samit je postao platforma za medijsku pismenost mladih, koji uz pomoć novih medija treba da se "izbore za budućnost svih nas".

Projekt posvećen medijskoj pedagogiji, koji realizuju mladi iz Nemačke, Francuske i Srbije, vodi Malte Haldman iz Nemačke, dok projekt Međunarodnog samita medija za mlade iz 40 zemalja koordinira predsednica samita, Evelin Sojber iz SAD.

U sklopu projekta koji je posvećen medijskoj pedagogiji a čija je ovogodišnja tema "Novac" mladi će, prema rečima Haldmana, intervjuisati i nemačkog ministra finansija Volfganga Šojblea.

"Izuzetno je bitno da zapamtimo da smo familija nacija i da će u sklopu projekta ove godine u Beogradu gostovati delegati iz celog sveta, a po prvi put i iz Kine. Čak i delegacija iz Avganistana će se obratiti učesnicima putem video linka, a verovatno će iduće godine i direktno učestvovati u samitu", najavila je predsednica samita Sojber.

Ona je podsetila da se samit peti put za redom održava u Beogradu, kao i da je prestonica Srbija "najbolji primer saradnje".

Audio vizuelni radovi učesnika Međunarodnog samita medija za mlade biće predstavljeni javnosti 10. avgusta u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi