Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milanović na slobodi 1. septembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 08. 2012.

Izvor: B92, Tanjug

Milanović na slobodi 1. septembra

Beograd -- Nekadašnji direktor RTS Dragoljub Milanović izlazi na slobodu 1. septembra, posle deset godina provedenih u zatvoru zbog pogibije 16 radnika RTS-a, saznaje B92.

 

Naime, Milanoviću 31. avgusta ističe kazna koju je odslužio u požarevačkoj "Zabeli". Ipak, nije sigurno da će se on istog dana naći na slobodi, jer se protiv njega vodi još jedan postupak pred pravosuđem Srbije.

Milanoviću se, podsetimo, sudi u Višem sudu u Beogradu za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stanova radnicima RTS, koje je u završnoj fazi, a presuda se, prema najavama iz suda, očekuje vrlo brzo.

Na desetogodišnju kaznu zatvora je osuđen jer je znao da će zgrada RTS-a biti bombardovana a nije preduzeo mere da se zaposleni te noći zaštite i evakuišu...

Osim njega za tu tragediju niko nije bio procesuiran. Nadležno tužilaštvo, medjutim, i dalje istražuje da li postoji još nečija odgovornost za pogibiju radnika.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je nedavno Tanjugu da tužilaštvo postupa u tom predmetu i da nema bojazni da će taj predmet zastareti.

Žanka Stojanović, majka poginulog radnika RTS-a, tražila je od tužilaštva da budu procesuirani svi odgovorni, kao i nekadašnji Vrhovni savet odbrane.

Prema Zorićevim rečima, Ministarstvo odbrane je po nalogu tužilaštva dostavilo svu traženu dokumentaciju koja se odnosi na taj dogadjaj i tužilaštvo radi na tom predmetu.

Na sledeće suđenje zbog nelegalne dodele stanova, koje je zakazano za 17. septembar, Milanović će u Palatu pravde "doći sa slobode", a kako je sudija Vera Vukotić najavila na prethodnom suđenju, u septembru će biti saslušan veštak i dva svedoka, zakazane završne reči, posle čega će uslediti prvostepena presuda.

Nekadašnji direktor RTS-a je jedan od retkih osuđenika koji je svoju zatvorsku kaznu odslužio u celosti. Jedno vreme u zatvoru je imao privilegije i dospeo je u otvoreni tretman ali su mu one brzo ukinute nakon reakcije porodica žrtava tragedije.

Milanović je prilikom početka sudjenja za stanove negirao navode optužnice koja ga tereti da ih je nelegalno dodelio zaposlenima u toj medijskoj kući, ističući da je proces protiv njega politički montiran i da se ne oseća kao osudjenik već "kao ratni zarobljenik NATO pakta i njihovih saradnika u Srbiji".

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

03.08.

2012.

Комнен Сератлић, није надимак [neregistrovani] u 17:22

Зна се, зна се ко је знао

Издржао је десетогидишњу робију. Никда се неће сазнати да ли је стварно знао. Мислим да нормалан човјек, а Милановић је нормалан човјек, не би то урадио намјерно. Требало би видјети ко је коме дошапнуо, односно, ко се склонио. Оне који су се склонили, такође је требало процесуирати,а не само Милановића.
Што се станова тиче, покраден је цијели Стамбени фонд саавезних органа, занају се кривци( председници стамнених комисија разни Вујовићи, Ивковићи ,Мараши, посебно Живковићи и надсве поново изабрани министри Динкић и Калановић. Они и Жибковић ће сигурно одговарати пред судом. Упозорили смо Председника Србије да не прави Владу од људи које се мора процесуирарти У сепртембру ћемо рушити Владу због 360 покдарених станова, 137 вила и кућа, те 350 милиона динара.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi