Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dugovanja za struju gase program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2009.

Izvor: Danas

Dugovanja za struju gase program


Novi Pazar - Regionalna televizija prekjuče nije emitovala dnevni program jer joj je isključena struja budući da su dugovanja za utrošenu električnu energiju za decembar i januar dostigla 135.000 dinara.

- U nezavidnoj smo finansijskoj situaciji pa smo 135.000 dinara jedva prikupili da izmirimo dugovanja za struju. U Elektrodistribuciji nisu imali razumevanja, nisu hteli da nas sačekaju sat vremena da uplatimo novac, a uplatili smo i dve hiljade dinara takse za ponovno priključenje na elektro mrežu - kaže za Danas Denis Mavrić, direktor RTV Novi Pazar i napominje da preti opasnost da kuća ostane i bez telefonskih veza, jer 50.000 dinara za decembar još nije uplaćeno.

Za dve stotine dana otkako ima novo rukovodstvo, ova medijska kuća je 97 dana bila u blokadi.

Po osnovu sudskih tužbi uspeli su da vrate više od tri miliona dinara, ali su još tri i po dugovanja.

- U nezavidnoj finansijskoj situaciji smo zahvaljujući dugovanjima koje je zloupotrebom položaja napravilo prethodno rukovodstvo. Radnicima su nezakonito deljeni otkazi, koje je sud vraćao a bivše rukovodstvo odbijalo da vrati na posao. Morali smo da zaostale zarade isplaćujemo sa kamatama, ali i da plaćamo kazne zbog odbijanja da se izvrši sudska odluka. Osim toga, gubili smo sudske sporove i zato što se pred sudom nije pojavljivao tadašnji pravnik - ističe Mavrić.

Zbog težih povreda radne obaveze i radne discipline, pre dvadesetak dana, tromesečnu suspenziju dobila je Zuhra Mumdžić, bivša direktorka JPI Novi Pazar (Regionalna televizija i Radio Novi Pazar). U rešenju o suspenziji, koje je potpisao direktor Denis Mavrić, navodi se da je Mumdžićeva, u vreme prošlogodišnjih izbora, u programu izrazito favorizovala jednu političku koaliciju što je prouzrokovalo izricanje opomene PRA pred oduzimanje dozvole, što nije dala nalog i obezbedila uslove za naplatu predizbornog programa za vreme prošlogodišnje kampanje i time preduzeće oštetila za novčani iznos od preko 100.000 dinara. Zatim, nije dala nalog za naplatu reklamnih spotova emitovanih 11. jula 2008. za Univerzitet Braća Karić, Akva vodu, Interauto trade, ordinaciju DR Tutić i pansion u Dobrim Vodama.

Bivša direktorka ove kuće, prema rešenju o suspenziji, nije sprečila otuđenje iz režije jednog video-audio miksera, a prilikom primopredaje nije opravdala nedostatak jednog nosača kamera i jednog stalka, zatim je sebi od oktobra 2007. do juna 2008. godine upisivala po 40 sati prekovremenog rada mesečno, što je nezakonito dala otkaz novinaru Edibu Honiću, koji je sudskom presudom vraćen na posao sa obavezom da mu se nadoknadi zarada za vreme koje nije radio sa zateznom kamatom i da se plate svi sudski troškovi.

S. Novosel




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi