Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bez naloga za saslušanje nadležnih u Vladi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 02. 2009.

Izvor: Danas

Bez naloga za saslušanje nadležnih u Vladi


Beograd - Republičko javno tužilaštvo ni juče nije dostavilo nalog policiji za ispitivanje nadležnih u Vladi Srbije u vezi sa odavanjem službene tajne u slučaju Miladina Kovačevića, potvrđeno je Danasu u MUP-u Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je juče da policija nije preduzela nikakve dodatne radnje u vezi s objavljivanjem poverljive informacije u slučaju Kovačević, osim razgovora sa glavnom i odgovornom urednicom Borbe, jer od tužilaštva nije imala nalog za to.

Po proceduri, nakon što je policija obavestila tužilaštvo o razgovoru s urednicom Borbe, tužilaštvo je trebalo da da nalog i za saslušanje nadležnih u Vladi.

Na pitanje novinara Danasa da li će i kada tužilaštvo proslediti nalog za razgovor sa nadležnim u Vladi, portparol Tužilaštva Tomo Zorić kaže da je to Tužilaštvo rešeno da otkrije ko je odao službenu tajnu, kao i da „nikog neće zaštititi ni funkcija ni položaj“.

- Tužilaštvo će preduzeti sve mere kako bi bile otkrivene osobe koje su odale državnu tajnu. Ne mogu da preciziram o kojim je konkretno merama reč, ali verujte da smo rešeni da otkrijemo ko je to učinio. Cilj istrage je otkrivanje osoba koje su odale državnu tajnu, a novinari nikad nisu bili predmet istrage. Sve naše aktivnosti su usmerene ka pronalaženju počinioca krivičnog dela odavanja službene tajne - objasnio je Zorić.

Redakciju Borbe posetila je juče delegacija misije OEBS u Srbiji sa Draganom Nikolić-Solomon na čelu, šefom odeljenja za medije, koja je rekla da je Borba poslala jasnu poruku javnosti šta mediji treba da rade. Članovi delegacije OEBS su napomenuli da će vrlo pažljivo pratiti razvoj slučaja Borba, a posebnu pažnju posvetiće reakcijama vlasti, saopštio je ovaj dnevni list.

I. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi