Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Crveni karton gatarama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 02. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Crveni karton gatarama


BEOGRAD - Republička radiodifuzna agencija (RRA) uputila je zahtev na adrese 80 kablovskih operatera u Srbiji da u roku od tri dana od dana prijema tog zahteva prestanu da distribuiraju kanale koji u programskom sadržaju daju prostor vračarama, vidovnjacima, prorocima i koji na taj način ostvaruju profit zasnovan na lakovernosti gledalaca, kazao je juče zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

On je u izjavi Tanjugu kazao da svi kablovski operateri u tom roku treba da omoguće da te stanice prestanu da emituju takav program ili da ih isključe sa mreže i naglasio da je „operaterima ostavljeno dovoljno vremena, jer to nije velika tehnička operacija“.

On očekuje da svi kablovski operateri postupe prema zahtevu, a u skladu sa Zakonom o radiodifuziji i Kodeksu ponašanja emitera.

Kako on kaže, kablovski operateri moraju biti odgovorni, jer stanice koje su u njihovom sistemu ulaze u veliki broj domaćinstava i napomenuo da u slučaju da se neki od kablovskih operatera ogluši o zahtev, ta agencija će podići prekršajne prijave.

Karadžić je kazao da RRA priprema pravilnik koji će regulisati oblast kablovskog emitovanja programa, i da bi tekst tog pravilnika trebalo da bude završen do 1. marta, posle čega sledi i javna rasprava.

Direktorka sektora za korporativne komunikacije Srpske kablovske mreže Tanja Tatomirović kazala je da će SBB postupiti u skladu sa zakonom i obavestiti emitere tih programa.

Direktor kablovskog operatera „Radijus Vektor“ Momčilo Đuričić takođe je dobio zahtev koji će biti prosleđen na adrese šest stanica koje emituju takav program.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi