Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji se sve više prate na internetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 07. 2012.

Autor: B.C. Izvor: Danas

Mediji se sve više prate na internetu

Mlađa populacija u Srbiji sve više pokazuje da sve tradicionalne medije, od gledanja TV programa do čitanja vesti i slušanja radija, prati putem interneta, pokazuje istraživanje „Mediascope Europe 2012“ o načinu i učestalosti upotrebe medija.

 

Rezultati istraživanja, koje je predstavio Interaktivni advertajzing biro (IAB) Srbija, ukazuju da 3,2 miliona stanovnika Srbije starije od 16 godina aktivno koristi internet, što čini 52 odsto populacije.

Kada je u pitanju upotreba ostalih medija, vodeća je televizija sa penetracijom od 98 odsto u Srbiji, zatim dnevne novine 64 odsto, radio 59 odsto i magazini 48 odsto.

Prema ovim podacima, putem interneta 77 odsto korisnika prati TV program prati, 80 odsto sluša radio, dok čak 95 odsto čita vesti na ovaj način.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi