Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za Vladimira Banića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2021.

Izvor: FoNet

Nagrada za Vladimira Banića

Ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" je Vladimir Banić, odlučio je žiri koji čine predstavnici redakcije "Večernjih novosti", Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, redakcije "Novog puta" iz Jagodine i porodice Pantić, saopšteno je danas.

Banić je novinar Radio-televizije Srbije od 2004. godine, a poslednjih godina živi u Sloveniji odakle radi kao dopisnik RTS.

U proteklih godinu dana Banić je izveštavao iz žarišta pandemije kovida širom sveta, a uspevao je da stigne od Japana, preko Francuske, Italije, Turske, Grčke, pa do Izraela.

U obrazloženju žirija navedeno je i da je ovaj reporter izveštavao o sukobima u Nagorno Karabahu, kao i iz Gaze i Sirije.

"Prvi je srpski novinar koji je bio u Japanu, informisao je javnost o našim državljanima zarobljenim u karantinu, na kruzeru Dajmond prinses. Izveštaje je slao i iz Italije, Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iz Francuske je slao priloge sa naših državljanima koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana, pa su dve nedelje bili u karantinu kod Marselja. Kada je Izrael objavio pobedu nad koronom, Banić je stigao i tamo, tek nekoliko dana pred poslednje sukobe", navedeno je u predlogu.

U konkurenciji su bila još četiri predloga - Branko Žujović, urednik portala subotičke.rs, Ruža Helać, autorka dokumentarnog serijala "Zelena patrola na delu", list "Jedinstvo" iz Prištine i redakcija časopisa "Resavski poštonoša".

Nagrada će biti dodeljena u Jagodini, 11. juna, na 20. godišnjicu od ubistva novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi