Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Dragutin Kostić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2009.

Izvor: Politika

Preminuo Dragutin Kostić


Dragutin Kostić, urednik fudbalske rubrike „Sportskog žurnala”, preminuo je juče, u 53. godini.

Smrt ga je zatekla na radnom mestu, za uredničkim stolom, dok je, kao i svakog dana, razvrstavao, čitao i pripremao tekstove za naredni broj. Klonuo je i napustio svet, bez poslednjih reči.

Dragutin Kostić rođen je 1. februara 1956. Život je posvetio novinarstvu. Prve tekstove objavio je u beogradskom „Sportu” kao honorarni saradnik. Proveo je deset godina u sportskoj redakciji „Politike”, a u „Sportskom žurnalu“ je od osnivanja lista, od 15. maja 1990. i jedan je od malobrojnih članova prve postave redakcije koji je opstao kroz trusne godine.

Izveštavao je o domaćem klupskom i reprezentativnom fudbalu, o radu fudbalskih saveza od najvišeg do lokalnog nivoa, sa utakmica srpskih timova u zemlji i inostranstvu, a potpisao je i brojne tekstove o događajima u regionu, pa i dalje. Poslednje tekstove napisao je sa nedavnog gostovanja srpskih reprezentacija na Kipru.

Kao čovek među kolegama i saradnicima poznat je po brojnim prijateljstvima koja su izlazila iz fudbalskih okvira.

Objavio je više eksluzivnih vesti, nikada ne tražeći i ne očekujući nagradu. Najbolja i najvrednija bila je objavljena vest .

Deo života posvetio je radu na srpskoj estradi, iz koje se profesionalno povukao kad ga je srce odvelo ka novinarstvu i fudbalu, ali sačuvao je brojne prijatelje i na toj sceni.

Profesionalno se svim srcem posvetio „Sportskom žurnalu“, da bi ga na kraju srce i izdalo na radnom mestu, za uredničkim stolom.

Iza sebe ostavio je suprugu Goricu, kćerke Katarinu i Anu, brojne prijatelje, kolege, saradnike i nebrojene tekstove, potpisane i nepotpisane.

S.R.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi