Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Premijerka grešku agencije FoNet pripisala N1 i iskoristila za novi napad na nas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 04. 2021.

Autor: FoNet, N1 Izvor: N1

Premijerka grešku agencije FoNet pripisala N1 i iskoristila za novi napad na nas

Predloženi zakoni o zabrani diskriminacije i o rodnoj ravnopravnosti u skladu su sa Ustavom i otvorenošću Srbije kao društva, duboko su u duhu tradicije našeg naroda, koji je uvek bio otvoren i tolerantan, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Agencija FoNet prvobitno je pogrešno objavila vest da je premijerka tom prilikom govorila o zakonu o istopolnim zajednicama, koju je preneo i portal N1. Brnabić, međutim, tokom skupštinske rasprave ovu grešku pripisala N1 i iskoristila za još jedan napad na našu medijsku kuću, optužujući nas za neprofesionalizam.

Brnabić je danas u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića da li predloženi zakoni o zabrani diskriminacije i o rodnoj ravnopravnosti, uvode „priču o transrodnoj ideologiji“, rekla da su ti zakonski predlozi prošli instance Vlade i tek treba da se nađu u Skupštini.

Ovo je samo unapređenje postojeće zakonske regulative, istakla je Brnabić.

Ona je dodala da su ti zakoni potrebni i zbog potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja govori da sve žene zaposlene u javnim službama u Jagodini „služe za zabavu“ i na taj način dolaze do posla, kao i zbog njenog lidera Dragana Đilasa „koji tuče svoju ženu i njenu majku“.

Agencija FoNet je, međutim, prvobitno pogrešno objavila da ja premijeka, odgovarajući na pitanje poslanika Glišića, rekla da su predloženi zakoni o istopolnim zajednicama i o rodnoj ravnopravnosti „duboko u duhu tradicije našeg naroda, koji je uvek bio otvoren i tolerantan“.

Iako su vest agencije FoNet, osim sajta N1, preneli još neki mediji, premijerka je tokom skupštinske rasprave pogrešnu vest iskoristila za novi napad na našu medijsku kuću, optužujući nas za neprofesionalizam.

„Upravo sam dobila notifikaciju, poruku za jednu od glavnih vesti na portalu N1: ‘Premijerka’ – pa citiraju – ‘zakon o istopolnim zajednicama duboko u duhu tradicije našeg naroda’. Dakle, ja zaista moram da reagujem i da kažem da kada lažete o nečemu što su mogli da vide svi građani Republike Srbije, mogu da vrate program, pa da čuju ponovo o čemu smo pričali, i da o ovom zakonu koji su oni pomenuli nije bilo nijedne jedine reči. Zaista moram da reagujem“, rekla je Brnabić.

„Tako sam jednom već reagovala kada su lagali da smo mi pozvali nekog na vakcinaciju, a da je bio zatvoren punkt za vakcinaciju. Tada su govorili da to nije bila laž, nego sam ja sprečila nekog da daje neku informaciju. Dakle, ovakve otvorene laži, ovo nisu lažne vesti, ovo su otvorene laži, neprofesionalizam kakav u ovoj zemlji nikada mislim nije viđen“, nastavila je premijerka.

Predsednici Vlade, međutim, nije zasmetalo to što je sajt Radio-televizije Vojvodine – javnog servisa koji finansiraju građani – preneo vest agencije Tanjug u kojoj ispravno piše da je u Skupštini govorila o zakonima o zabrani diskriminacije i o rodnoj ravnopravnosti, sa naslovom: „Brnabić: Gej brakovi u duhu tradicije našeg naroda“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi