Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kandidat za Savet REM-a smatra da je Srbija primer medijskog pluralizma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2021.

Izvor: Beta

Kandidat za Savet REM-a smatra da je Srbija primer medijskog pluralizma

U Skupštini Srbije održana je sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj su se predstavili novi kandidati za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine predložio je dva novinara sa Radio-televizije Vojvodina Milorada Vukašinovića i Gorana Erora, objasnivši da obojica ispunjavaju sve uslove za članove Saveta REM-a.

Obojica kandidata predstavila su kratko svoje biografije.

Vukašinović je rekao da ovaj predlog doživljava kao priznanje za svoj novinarski rad ali i obavezu da posao obavlja odgovorno u skladu sa interesima svoje profesije.

Naveo je da se novinarstvom bavi od početka 90-ih godina na RT Novi Sad gde je bio i pomoćnik glavnog urednika, radio na privatnim medijima, bio saradnik Novosti i Pečata, urednik portala Vidovdan, objavio četiri knjige, a od avgusta 2011. zaposlen je u Matici srpskoj kao viši sručni saradnik.

Eror je istakao da je iz sela Rivice kod Iriga, da je na RTV uređivao prvo emisije o poljoprivredi, zatim i u informativnoj redakciji, da je radio u opštinskoj upravi u Irigu, bio predsednik mesne zajednice u selu, učestvovao u organizaciji Dana vina i Dana bostana, a objavio je i dve zbirke poezije.

Odgovarajući na pitanja članova odbora za kulturu i informisanje na koji način mogu da doprinesu radu REM-a, Vukašinović je rekao da će se zalagati za razvoj profesionalizma u zapošljavanju u medijima i insistirati na unapređivanju uređivačke nezavisnosti.

Na pitanje kako ocenjuje dosadašnji rad REM-a, naročito kada je reč o izbornim uslovima, Vukašinović je rekao "da je Srbija primer medijskog pluralizma" i da ne vidi potrebu za vanrednim merama.

Eror je rekao da REM treba da radi na unapređenju medijske strategije i da se zalaže za poštovanje novinarske etike.

Oba kandidata smatraju da REM treba da radi na očuvanje jezika i kulture.

Poslanici Skupštine Srbije izabraće jednog od dva predložena kandidata.

Skupština Vojvodine predložila je kandidate za Savet REM-a pošto je Slobodan Cvejić podneo ostavku u decembru prošle godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi