Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Borel: EU od Srbije očekuje rezultate u vladavini prava i slobodi medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 04. 2021.

Izvor: Beta

Borel: EU od Srbije očekuje rezultate u vladavini prava i slobodi medija

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem u Briselu ocenio da pristupni pregovori treba da budu dinamičniji i da od Srbije očekuje rezultate u oblastima vladavine prava i slobodi medija.

"U pristupnim pregovorima moramo biti dinamičniji, ali to može da se desi samo ukoliko ima više napretka u reformama i primeni istih. Naglasio sam predsedniku Vučiću da Evropska unija očekuje da Srbija ispuni rezultate naročito kada je reč o vladavini prava i slobodi medija", rekao je Borel.

Istakao je i da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa politikom EU.

Borel je rekao da je Evropska unija "u potpunosti posvećena perspektivi za ceo Zapadni Balkan i Srbiji kao jezgru tog regiona".

Dodao je da ceni Vučićevu posvećenost dijalogu sa Prištinom.

"Ohrabrio sam predsednika Vučića da nastavi na ovom putu kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. Moramo da vidimo kako će se proces nastaviti bez kašnjenja uprkos svim poteškoćama za koje znamo da su i dalje pristutne", dodao je.

Razgovarali su i o železničkom koridoru ka Severnoj Makedoniji, a Borel je istakao da je EU spremna da tu investiciju podrži.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi