Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Telenor: United Grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama u ilegalnoj borbi za svoju tržišnu poziciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 04. 2021.

Izvor: Telenor

Telenor: United Grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama u ilegalnoj borbi za svoju tržišnu poziciju

United grupa nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem: da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak nove, slobodne konkurencije na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji.

Najnovija krivična prijava usmerena je na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku.

Medijsku kampanju i sve legalne i ilegalne korake treba posmatrati u kontekstu činjenice da je United grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5%, i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu. Nažalost, ovakvim pristupom United grupe uskraćeni su jedino korisnici u Srbiji.

Potpuno neosnovana prijava i s tim povezana današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona od strane United grupe i naša kompanija je primorana da u skladu sa tim adekvatno reaguje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi