Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vakcinacija novinara i uloga UNS-a udarna vest u makedonskim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2021.

Autor: Mile Radenković (Skoplje) Izvor: UNS

Vakcinacija novinara i uloga UNS-a udarna vest u makedonskim medijima

Akcija UNS-a i MAN-a izazvala veliku pažnju javnosti u Makedoniji

Vakcinacija 105 novinara iz Makedonije u Vranju, koju je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS), udarna je vest u svim makedonskim medijima. S obzirom na alarmantno stanje sa brojem zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korone i komplikacija oko nabavke vakcina, razumljivo je što je ova humanitarna akcija izazvala takvu pažnju i što je u prvom planu uloga UNS-a.

Izjava predsednika najvećeg novinarskog udruženja u Srbiji Vladimira Radomirovića da je značajnu ulogu u obezbeđivanju i ekspresnoj realizaciji vakcinacije makedonskih novinara imao predsednik Aleksandar Vučić naišla je na pohvale. Valja naglasiti da je upravo ta izjava povod da se ovde aktuelizuje i informacija o poklonu skoro pet hiljada doza vakcina koje je predsednik Vučić pre dvadesetak dana uručio Venku Filipčetu, ministru zdravlja Republike Makedonije. To su inače bile prve doze vakcine koje je Makedonija dobila od početka pandemije.

Sve makedonske televizije u svojim informativnim emisijama izdvajaju izjavu Vladimira Radomirovića koja se tiče nužnosti saradnje novinarskih udruženja Srbije i Makedonije, ne samo u borbi protiv ovog smrtonosnog virusa već i u „osvajanju slobode i poboljšanju uslova za nesmetan rad novinara u obe zemlje“.

U žiži ovdašnjih medija je i do sada malo poznato novinarsko udruženje MAN (Makedonska asocijacija novinara) i njegova predsednica Ivona Talevska, koja je zatražila i dobila pomoć UNS-a oko realizacije vakcinisanja makedonskih novinara u Srbiji.

Inače, u Makedoniji je trenutno koronom zaraženo 6.899 lica, od početka epidemije zaraženo je 120.822 lica, ozdravilo ih je 102.201 a umrlo 3.528.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi