Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS suspendovao, pa pustio prenos
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2009.

Izvor: B92

RTS suspendovao, pa pustio prenos


Beograd - Nakon što je Skupština Srbije izrekla opomenu Velimiru Iliću i Nenadu Čanku i odredila meru udaljenja Srboljubu Živanoviću, RTS je nastavio prenos sednica.

Kolegijum RTS-a na današnjoj sednici najpre je odlučio da suspenduje sve oblike prenosa sednica Skupštine dok se parlament ne odredi prema izjavi Velimira Ilića ili dok je on ne povuče. Lider Nove Srbije Velimir Ilić juče je sa govornice poručio da je sramota što na proslavu državnosti Srbije zove Rasim Ljajić.

"Snimanjem i emitovanjem jučerašnje izjave poslanika Velimira Ilića legalizovan je najteži oblik ovog krivičnog dela, čime su uvređeni svi građani Srbije, čime je RTS dovedena u status saučesnika", navodi se u saopštenju.

Kolegijum Medijskog javnog servisa Srbije "kategorički odbija da novcem građana Srbije ubuduće finansira i direktno prenosi najteži oblik krivičnog dela: kršenje Ustava, zakona i svih evropskih konvencija o rasnoj, verskoj, polnoj, nacionalnoj i građanskoj jednakosti ", rečeno je u saopštenju Radio-televizije Srbije.

Preuzeto sa
 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi