Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  I dalje bez dokaza
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 05. 2012.

Autor: Nebojša Krstić Izvor: Politika

I dalje bez dokaza

Povodom teksta "Dokaz je medijski Srbistan", "Politika", 30. maja

 

Samo je donekle u pravu Boško Jakšić kada u svom odgovoru na moj demanti kaže da sam „služio stari kadar, artiljerija”. Mislim, jesam služio kadar, jesam stari, ali ne artiljeriju već ABHO. Kao takav obučen sam da prepoznam kontaminaciju.

U svom nadahnutom tekstu kaže da sam „latentni komsomolac”, „savetnički pretorijanac”, „bahati mediopazitelj”, pa tvrdi čak i da mi nije „prvi put da dajem pogrešnu dijagnozu”. Priznajem da sam zapanjen. Pitam se da li g. Jakšić zaista misli da će diskvalifikacijama ad hominem dokazati ono što nije istina.

Kaže Jakšić da mu je žao što sa mnom polemiše sad kad sam bivši savetnik. Pa što nije svih ovih godina? Bilo je onih koji jesu. Ali g. Jakšić nije imao primedbi, nego baš sad, kad sam postao bivši. Hrabrost? Hm.

Da bi dokazao svoju teoriju poziva se na izveštaje različitih organizacija i agencija o stanju medija u Srbiji.

Bojim se da se nismo razumeli. Svako ima pravo da ocenjuje to stanje. I g. Jakšić ima pravo. Ima ga i moja malenkost. Verovatno se naša mišljenja ne bi mnogo razlikovala u konstataciji da ono nije ružičasto. Ali kada u odbranu medijskih sloboda danas ustaju oni koji su pisali i uređivali „Politiku” u njenim najsramnijim periodima, devedesetih, bez otpora, možda postoji prostor za diskusiju o kvalitetu naknadne hrabrosti i slobodoljublja. Boško Jakšić je baš eto sad smogao snage i hrabrosti (hm) da se odupre mojoj „preteranoj kontroli”, kao ponet dahom slobode koji je na Andrićev venac doneo novoizabrani predsednik, što je, s jedne strane, komično, a s druge otužno. Zato odustajem od bavljenja takvim ponašanjem i ponavljam dabi bilo pogrešno prihvatiti istinitim kafanske abrove koje on ovde plasira zdravo za gotovo.

Za svoje tvrdnje „Politikin” kolumnista nije pružio nikakve činjenice, nikakav dokaz. Sve i da stvarno misli sve što je o meni sročio (čak i da mu zaista na pamet pada ideja da sam se ja napajao na izvoru „Vojka i Savla” – bože me sakloni!), kao građanin bih morao da budem pošteđen uvreda i neistina, barem u listu koji pretenduje na pristojnost.

P. S. Ne znam da li neko kupuje „Politiku”. To nije bila oblast mog rada ni dok nisam postao bivši savetnik. A sad nije pogotovo.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

31.05.

2012.

krle [neregistrovani] u 17:01

au bre

ahahahah nebojsa krstic clan unsa ahahahaha :) bas vam sluzi na cast.
naocit "novinar" nema sta. ko je sledeci na spisku od idola? a?
sram vas bilo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi