Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Brnabić: Tržišna utakmica Telekoma i Telenora sa SBB, nema veze sa slobodom medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 02. 2021.

Izvor: Beta

Brnabić: Tržišna utakmica Telekoma i Telenora sa SBB, nema veze sa slobodom medija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da "sukob" Telekoma i Telenora sa kompanijom SBB "apsolutno nema veze sa slobodom medija" već da je u pitanju utakmica na tržištu telekomunikacija.

Ona je kazala da se kao predsednica vlade ne meša u tržišne utakmice, ali da ima problem s tim "kad jedna kompanija krene da usporava evropske integracije Srbije kako bi zadržala svoju tržišnu poziciju".

Kazala je i da su joj iz kompanije Telenor Srbija u pismu naveli da su "ugroženi napadom konkurencije koja koristi svoje medije da ostvari ili zadrži poziciju na tržištu", ali im nije odgovorila, već će Briselu i evropskim predstavnicima objasniti da se tu radi o tržišnoj utakmici.

Upitana za nastavak medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, premijerka je kazala da Vlada, kao izvršna vlast, ne učestvuje u tom procesu, ali da razmatra preporuke ODIR-a i OEBS-a i njihovu primenu.

"Sva sreća, pa kao predstavnik izvršne vlasti ne učestvujem u dijalogu, ali kao ponosni član Srpske napredne stranke mogu da kažem da je stranka pokazala fleksibilnost i ogromnu dozu tolerancije jer su svi koji su pozivali na dijalog, taj proces ubrzo napuštali. Očigledno je da delu opozicije dijalog nije u interesu jer im treba alibi da ne učestvuju na izborima", ocenila je premijerka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi